info@sangvatningsbutiken.se   +46 (0) 8 765 46 05

Varegrupper

Menu

Hjælpemidler

MAN KONSULTERER LÆGE, SUNDHEDSPLEJERSKE, SKOLE FØR BEHANDLING

Det er vigtigt, når man behandler sengevædning at have rådført sig med læger, medicinsk personale eller urotherapists. Før behandlingen påbegyndes, bør lægen foretage en lægelig vurdering og udelukke fysiske årsager, såsom urinvejsinfektion eller sukkersyge,som kan ligge til grund for tilstanden.

BEHANDLING

Sengevædningslarm

Den såkaldte "alarm"-metode er velkendt og gennemprøvet, hvor en enureslarm udløser en alarm, når barnet tisser i sengen. Barnet lærer refleks til at vågne, når blæren skal tømmes.

Det er vigtigt, at forældrene er med i begyndelsen af behandlingen og sikrer, at barnet går på toilettet, efter at alarmen har vækket dem. De vil ikke vække barnet, før det tisser i sengen, fordi barnet så ikke lærer, at reagere reflektivt, når blæren skal tømmes.

For at opnå et vellykket resultat af behandlingen med alarmer, skal det ske uden afbrydelse og tager normalt 4-12 uger.
Et par skridt til en vellykket behandling:

Barnet skal være motiveret for at  interessere sig i, at blive tørt og forældre skal være til rådighed som støtte under behandling for et vellykket resultat.
Behandlingen bør ske uden afbrydelse, hverdage og weekender, og tager normalt 4-12 uger. Det er vigtigt ikke at stoppe for tidligt.
Forældre skal være til rådighed og hjælpe deres børn om natten de første dage efter påbegyndelsen af behandlingen.
Barnet kan drikke normalt, før det går i seng. Børn skal lære at reagere på deres reflekser og ikke lære en anderledes adfærd end normal sengetid.
Ikke at bruge bleer og beskyttende bukser, som gør det behageligt for barnet, når det tisser i sengen. Barnet skal føle et behov for at gå på toilettet.
Forældre bør ikke sætte uret og bringe barnet til at gå på toilettet, før det tisser i sengen.
Det har vist sig, at 3 / 4 af alle sengevædere kan blive helbredt med den såkaldte alarm metode. Se nedenfor for mere information om forskellige typer af alarmer.

ANDRE METODER

Medicin
Et hormon i kroppen, vasopressin, reducerer som regel mængden af urin i løbet af natten. Lægemidler, der ligner vasopressin hjælper til at reducere nyrenes produktion af urin, hvilket kan reducere urininkontinens og lindre sengevædning hos børn. Effekten slutter når produktet er brugt, og derfor gælder kur behandling generelt ikke at tisse i sengen. Sommetider vælger forældre at behandle deres børn midlertidigt med stoffet i forbindelse med sådanne lejren. Under behandlingen, er det vigtigt at følge instruktionerne med forsigtig væskeindtagelse om aftenen for at undgå bivirkninger.

Hvis sengevædning er forbundet med rastløse blærefunktion kan børn modta et middel til at dulme blæren. 

Uroterapi
Uroterapi (blæretræning) tilbydes primært til børn, der er tørre i løbet af dagen, p.g. af overaktiv blære.  Overaktiv blære får blæremusklen til at trække sig sammen én eller flere gange, før blæren er fuld, og barnet føler, at det skal gå på toilettet hele tiden, men tiden er ikke altid til det. Sengevædning om natten kan skyldes en overaktiv blære, hvis barnet skal gå på toilettet flere gange om natten.

Nogle gange er en  en kombination af flere metoder aktuel.

TYPER AF ALARM

Alarmertæppe

En basal metode er brugen af en måtte, såkaldte sensor mat, som er forbundet med en alarm enhed. Alarmen enhed sender et signal, når den urin (saltopløsning) vil på måtten. Barnet vågne ved alarmen. Brug af måtten er en prøvet metode, hvor barnet skal sove på toppen af en plastic opbakning og barnet kan vælge at sove med eller uden pyjamas og undertøj.

Bærbar alarm
Såkaldt bærbare alarmer virker ved at en sensor fastgjort til undertøj og tilsluttet en alarm enhed, der er knyttet til pyjamas / natkjole på skulderen. Når væsken når sensoren alarm enhed til skulderen og hæver barnet. En populær type alarm, der er mere og mere almindelige og kan være lettere at anbringe for at få et barn til at sove.

Trådløs alarm
En trådløs alarm fungerer som en bærbar alarm, men uden en snor til alarmenhed. En sensor er monteret på undertøj sammen med en sender. Når væsken når sensoren, sender senderen et trådløst signal til en modtager alarm-enhed i en afstand fra sengen, hvilket giver en alarm, og vække barnet. En trådløs alarm kan være et alternativ til dem, der ønsker en moderne bærbar alarm uden kabel inde i nattøj eller som ønsker at sove uden pyjamas / natkjole.

MADRAS OG OMSLAG

Ved behandling af sengevædning med enureslarm tisser barnet i sengen, indtil det lærer at reagere på blæren er fuld og skal tømmes. For at beskytte madrassen findes der forskellige typer af vandtætte madras beskyttere. Ud over at være vandtætte er en god beskyttelse også luftige og bløde, så det er dejligt at sove på.

Normalt består af bomuld. For sengevædning børn anbefales en beskyttelse med god sugeevne. 

Mest almindelige materialer i madrasbetræk er frottéstof, flannel også blevet mere almindeligt. Begge materialer består af bomuld og er behagelige at sove på. Frotté har generelt en højere sugeevne og er lidt lettere og køligere at sove på, mens flannel er et blødere, lidt tættere og varmere materiale.

Madras beskytter, der dækker hele madrassen leverer en sikker beskyttelse for sengevædning og for nem indlejring tørre efter sengevædning kan vandtæt beskyttelse for puden og dyne anvendte. 

For dem, der er tunge bed-vådere er ekstra absorberende beskyttelse absoplus tilbragt i sengen, hvor tisse forventes at falde.

Når du rejser, kan det være nemt at bruge engangs dækning for ikke at skulle beskæftige sig med vasketøj.